חדש על המדף: פיתוח של חציל מזן חדש נטול גרעינים

    שלמה בן יוסף No Comments on חדש על המדף: פיתוח של חציל מזן חדש נטול גרעינים
    13:53
    02.05.24
    מיכל ירושלמי No Comments on בשידור חי: הרבנית משטפנשט עשתה הפרשת חלה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אחד האתגרים המתסכלים של אוהבי החצילים הוא סילוק הגרעינים שטעמם מוסיף מרירות לתבשיל. יחד עם הגרעינים הולך לרוב לאיבוד גם חלק מבשר החציל העסיסי.

    חקלאי עין יהב הוציאו לשוק פיתוח של זן חדש של חצילים שישים קץ לחפירות בתוך הירק – חציל ללא גרעינים. הזן החדש מצטיין במראה חיצוני מושך, מבנה נאה וצבע שחור מבריק. הוא כבד יחסית, 400 גרם בממוצע לירק, מאחר והוא מלא וגדוש ללא חלל פנימי ריק, כפי שיש בחצילים רבים אחרים. חובבי החצילים, שהתרגלו בעבר להתרחק מחצילים גדולים לאחר שלמדו שיש בהם גרעינים רבים, יוכלו לחזור ולהנות ממלוא תכולתם.

    החציל החדש של עין יהב גדל בהפריה טבעית. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומגיעים לשבועיים – כך ניתן יהיה לשמור אותם ולבשל או לטגן בתוך התקופה ללא חשש שהם יתקלקלו.

    בישראל נעשו ניסיונות לשווק חצילים נטולי גרעינים מזנים אחרים, אולם הם היו קטנים ורזים ולכן לא זכו לפופולריות רבה.

    החציל ישווק תחת המותג של עין יהב עם סימון "ללא גרעינים" ברשתות השיווק וחנויות הירקות.



    0 תגובות